štvrtok 20. januára 2022

Karamelové ováliky






Budeme potrebovať:

  • 150 g hladkej múky
  • 90 g práškového cukru
  • 3 balíčky karamelového pudingu (1 balíček = 40 g)
  • 140 g masla alebo Hery
  • 1 žĺtok
Na zlepovanie:
  • karamelový krém (nájdete v nasledujúcom recepte) alebo karamelovú nátierku
  • čokoládovú nátierku (Nutella)

Postup:
Odvážime maslo, práškový cukor,
pridáme žĺtok a vyšľaháme ručným šľahačom alebo pomocou robota.


Do vyšľahanej maslovej zmesi pridáme múku
a pudingový prášok a rukami alebo robotom vypracujeme cesto. 

Miesime dlhšie, aby sa všetky suroviny spojili
a vzniklo vláčne nelepivé cesto.

Cesto je vymiesené.

Cesto zabalíme do fólie a necháme v chlade odpočívať.
Pred vykrajovaním ho necháme zmäknúť
pri izbovej teplote aspoň 30 minút. 

Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,3 cm ...

... a vykrajujeme ováliky alebo iné tvary.
Keksíky poukladáme na plech vystlaný
papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov.
 Pečieme asi 7 - 8 minút, koláčiky nesmú zhnednúť. 

Upečené koláčiky zlepíme karamelovým krémom alebo Nutellou.


Výborné sú aj nezlepené.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára