Budeme potrebovať:
- 150 g hladkej múky
- 90 g práškového cukru
- 3 balíčky karamelového pudingu (1 balíček = 40 g)
- 140 g masla alebo Hery
- 1 žĺtok
Na zlepovanie:
- karamelový krém (nájdete v nasledujúcom recepte) alebo karamelovú nátierku
- čokoládovú nátierku (Nutella)
Postup:
Do vyšľahanej maslovej zmesi pridáme múku a pudingový prášok a rukami alebo robotom vypracujeme cesto. |
Miesime dlhšie, aby sa všetky suroviny spojili a vzniklo vláčne nelepivé cesto. |
Cesto je vymiesené. |
Cesto zabalíme do fólie a necháme v chlade odpočívať. Pred vykrajovaním ho necháme zmäknúť pri izbovej teplote aspoň 30 minút. |
Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,3 cm ... |
... a vykrajujeme ováliky alebo iné tvary. Keksíky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov. Pečieme asi 7 - 8 minút, koláčiky nesmú zhnednúť. |
Upečené koláčiky zlepíme karamelovým krémom alebo Nutellou. |
Výborné sú aj nezlepené. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára