štvrtok 20. januára 2022

Ako vyrobiť karamelový krém

 


Budeme potrebovať:

  • 150 g kryštálového cukru
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 250 g masla (iba pravé maslo)


Postup:

Do hrnca (najlepšie s nepriľnavým povrchom)
odvážime cukor a necháme ho rozpustiť.

Do rozpusteného karamelu nalejeme
šľahačkovú smotanu (nezľakneme sa, ak karamel stuhne,
pri varení smotany sa postupne znova roztopí)
a za stáleho miešania necháme vyvariť na hustý krém.

Uvarený a vychladnutý smotanovo-karamelový krém dáme do misky.

Pridáme zmäknuté maslo ...

... a ručným šľahačom vyšľaháme na hustý krém.


Hotovo. Krém môžeme dať schladiť do chladničky.


Vychladený krém naplníme do cukrárskeho vrecka.
Môžeme ním plniť veterníky, medové krémeše
alebo karamelové keksíky (viď recept nižšie).



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára