Budeme potrebovať:
- 150 g kryštálového cukru
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 250 g masla (iba pravé maslo)
Postup:
Do hrnca (najlepšie s nepriľnavým povrchom)
odvážime cukor a necháme ho rozpustiť.Do rozpusteného karamelu nalejeme
šľahačkovú smotanu (nezľakneme sa, ak karamel stuhne,
pri varení smotany sa postupne znova roztopí)
a za stáleho miešania necháme vyvariť na hustý krém.Uvarený a vychladnutý smotanovo-karamelový krém dáme do misky. Pridáme zmäknuté maslo ... ... a ručným šľahačom vyšľaháme na hustý krém.
Hotovo. Krém môžeme dať schladiť do chladničky. |
Vychladený krém naplníme do cukrárskeho vrecka. Môžeme ním plniť veterníky, medové krémeše alebo karamelové keksíky (viď recept nižšie). |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára