streda 17. novembra 2021

Mrkvové muffiny s figami

Trošku zdravšie muffiny so sladkou chuťou fíg.



Budeme potrebovať:

  • 3 vajíčka
  • 80 g práškového cukru
  • 1 balíček cukru s karamelovou príchuťou (alebo vanilkového cukru)
  • 115 ml oleja
  • 150 g polohrubej múky
  • 150 g postrúhanej mrkvy
  • 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • sušené alebo čerstvé figy (môžeme použiť aj hrozienka alebo iné sušené sladké ovocie)
Postup:
Do misky rozbijeme 3 vajíčka (ja som použila 15 prepeličích vajíčok),
pridáme práškový a karamelový cukor.

Všetko vyšľaháme ručným mixérom.

Ďalej pridáme olej a múku zmiešanú
s kypriacim práškom. Múku pridávame postupne.

Poriadne premiešame.

Do cesta odvážime mrkvu ...

... a zapracujeme ju stierkou alebo vareškou. 

Dobre premiešame.

Čerstvé alebo sušené figy nakrájame na malé kúsky ...

... a zapracujeme do cesta.

Pripravíme si plech na muffiny a vystelieme ho košíčkami.

Košíčky naplníme cestom asi takto.

Muffiny pečieme v rúre vyhriatej
na 170 - 180 stupňov 15 až 20 minút. Sledujeme.

Muffinky sú upečené, keď je ich povrch zlatohnedý.

A máme hotovo. Ide sa koštovať.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára