streda 27. novembra 2019

Orechovo-vanilkové bábovčičky


Budeme potrebovať:
  • 260 g hladkej múky
  • 220 g Hery alebo Palmarínu
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 70 g pomletých orechov
  • 1 vajce
  • na obaľovanie: 1 balíček vanilkového cukru zmiešaný s dvoma polievkovými lyžicami práškového cukru

Postup:
Múku odvážime do misy, pridáme odváženú Heru, vanilkový cukor, orechy a vajce. Vypracujeme nelepivé cesto. Cesto vtláčame do vymastených formičiek na bábovčičky alebo oriešky a upečieme v rúre vyhriatej na 170  ̊C C. Pečieme asi 10 – 12 minút. Bábovčičky vyklopíme z formičiek, ešte teplé povaľkáme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára