štvrtok 25. apríla 2019

Tvarohové pagáčiky


Po veľkonočných sviatkoch nám všetkým dobre padne niečo ľahšie a slané. Veď sladkostí si užil určite každý, a to nielen koláčiky a zákusky, ale aj plno čokolády.  A tak sme si dnes na odľahčenie upiekli tvarohové pagáčiky. Ich prípravu zvládne úplne každý.

Budeme potrebovať:
§        250 g hladkej múky
§        250 g hrudkovitého tvarohu (1 kocku)
§        1 Heru (250 g)
§        ½ čajovej lyžičky soli
§        1 žĺtok
§        bielok na potieranie
§        rascu alebo iné semienka na posýpanie

Postup:
Odvážime múku, vmiešame do nej ½ čajovej lyžičky soli, pridáme Heru, tvaroh a žĺtok. Vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme múku. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 0,5 cm, povykrajujeme kolieska. Kolieska preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme bielkom, posypeme rascou a upečieme do zlatista pri teplote 180 ̊C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára