štvrtok 11. apríla 2019

Veselé lentilkové keksíky


Dnes sme znova piekli podľa „krokového“ receptu. Všetko bolo len na našich šikovných Vareškároch. A musím skonštatovať, že vážiť, obsluhovať šľahač a miesiť už vedia ako profíci.

1. Vezmi celú HERU (alebo maslo), daj do misky a pridaj 1 žĺtok.
2. K maslu odváž 130 g práškového cukru.
3. Vezmi 1 balíček vanilkového cukru a vysyp do misky.
4. Teraz všetko vyšľahaj ručným šľahačom. Maslo a cukor sa
    musia dobre premiešať.
5. Máš už všetko dobre vyšľahané? Do misky odváž ešte 200 g
    hladkej múky a 140 g polohrubej múky.
6. Pridaj štipku soli.
7. Rukami môžeš začať miesiť cesto. Pozor! Ak je cesto lepivé,
    pridaj ešte trochu múky.
8. Z hotového cesta odoberaj guľôčky veľké ako vlašský orech,
    guľôčku roztlač na keksík.
9. Do každého keksíku vtlač lentilku.
10. Koláčiky poukladaj na plech vystlaný papierom na pečenie.
11. Koláčiky sa pečú asi 10 minút pri teplote 170 ̊C.








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára