Dnes
sme znova piekli podľa „krokového“ receptu. Všetko bolo len na našich šikovných
Vareškároch. A musím skonštatovať, že vážiť, obsluhovať šľahač a miesiť
už vedia ako profíci.
1. Vezmi celú HERU (alebo maslo), daj do misky a pridaj 1 žĺtok.
2. K maslu odváž 130 g práškového cukru.
3. Vezmi 1 balíček vanilkového cukru a vysyp do misky.
4. Teraz všetko vyšľahaj ručným šľahačom. Maslo
a cukor sa
musia
dobre premiešať.
5. Máš už všetko dobre vyšľahané? Do misky
odváž ešte 200 g
hladkej múky a 140 g polohrubej múky.
6. Pridaj štipku soli.
7. Rukami môžeš začať miesiť cesto. Pozor!
Ak je cesto lepivé,
pridaj
ešte trochu múky.
8. Z hotového cesta odoberaj guľôčky
veľké ako vlašský orech,
guľôčku
roztlač na keksík.
9. Do každého keksíku vtlač lentilku.
10. Koláčiky poukladaj na plech vystlaný
papierom na pečenie.
11. Koláčiky sa pečú asi 10 minút pri
teplote 170 ̊C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára