Keďže sme
mali dvojtýždňovú nútenú technickú prestávku, mala som čas „snoriť“ po nových
receptíkoch pre mojich Vareškárov. Moja super suseda mi dala okoštovať „Princezničky“
a mne bolo jasné, čo budeme piecť! Po testovacej dávke sa u nás zaprášilo,
tak dúfam, že budú chutiť aj vám.
PRINCEZNIČKY
Budeme
potrebovať:
Cesto
§
300 g hladkej múky
§
150 g práškového cukru
§
1
polievkovú lyžicu kakaa
§
1
čajovú lyžičku kypriaceho prášku do pečiva
§
1
celé vajce
§
150 g masla alebo Hery
Krém:
§
200
ml mlieka
§
40 g Zlatý Klas (1 balíček)
§
150 g masla
§
80 g kryštálového cukru
§
1
vanilkový cukor
§
3
polievkové lyžice uvarenej zalievanej kávy
Postup:
Múku zmiešame s práškovým cukrom, kakaom
a kypriacim práškom. Premiešame. Pridáme vajce, maslo a vypracujeme
nelepivé cesto (ak sa lepí, pridáme ešte múku). Cesto necháme odpočívať
v chladničke aspoň 1 hodinu.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm , povykrajujeme
ováliky, kolieska alebo štvorčeky, uložíme na plech vystlaný papierom na
pečenie a upečieme pri teplote 180
̊C. Hotové koláčiky necháme úplne vychladnúť.
Medzitým do hrnca odmeriame 200 ml mlieka, pridáme cukor,
vanilkový cukor a Zlatý Klas. Premiešame metličkou a varíme do
zhustnutia. Do horúcej kaše pridáme 2 polievkové lyžice kávy. Do vychladnutej
kaše mixérom zapracujeme maslo a 1 polievkovú lyžicu kávy. Pred plnením je
dobré nechať krém aspoň 1 hodinu v chladničke.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára