štvrtok 7. februára 2019

Princezničky


Keďže sme mali dvojtýždňovú nútenú technickú prestávku, mala som čas „snoriť“ po nových receptíkoch pre mojich Vareškárov. Moja super suseda mi dala okoštovať „Princezničky“ a mne bolo jasné, čo budeme piecť! Po testovacej dávke sa u nás zaprášilo, tak dúfam, že budú chutiť aj vám.

PRINCEZNIČKY

Budeme potrebovať:
Cesto
§        300 g hladkej múky
§        150 g práškového cukru
§        1 polievkovú lyžicu kakaa
§        1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku do pečiva
§        1 celé vajce
§        150 g masla alebo Hery

Krém:
§        200 ml mlieka
§        40 g Zlatý Klas (1 balíček)
§        150 g masla
§        80 g kryštálového cukru
§        1 vanilkový cukor
§        3 polievkové lyžice uvarenej zalievanej kávy


Postup:
Múku zmiešame s práškovým cukrom, kakaom a kypriacim práškom. Premiešame. Pridáme vajce, maslo a vypracujeme nelepivé cesto (ak sa lepí, pridáme ešte múku). Cesto necháme odpočívať v chladničke aspoň 1 hodinu.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, povykrajujeme ováliky, kolieska alebo štvorčeky, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180  ̊C. Hotové koláčiky necháme úplne vychladnúť.
Medzitým do hrnca odmeriame 200 ml mlieka, pridáme cukor, vanilkový cukor a Zlatý Klas. Premiešame metličkou a varíme do zhustnutia. Do horúcej kaše pridáme 2 polievkové lyžice kávy. Do vychladnutej kaše mixérom zapracujeme maslo a 1 polievkovú lyžicu kávy. Pred plnením je dobré nechať krém aspoň 1 hodinu v chladničke.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára