Okolo
Martina (11. 11.) sa v minulosti piekli makové rožky, ktoré mali
pripomenúť rohatý dobytok (kravičky), ktorý sa vracal z pasienkov na zimu
do stajní. My sme si pred Martinom upiekli rožteky kokosové a do cesta sme
pridali pre chuť a vôňu aj trošku medu. Spodok rožtekov je preto krásne
hnedý, no pozor, zvrchu musia zostať biele. Dobrú chuť!
Medovo-kokosové rožteky
Budeme
potrebovať:
§
350 g hladkej múky
§
80 g práškového cukru
§
3
polievkové lyžice medu
§
1
vanilkový cukor
§
150 g Hery
§
150 g kokosovej múčky
§
1
vajce
Postup:
Odvážime
múku, cukor, Heru, kokosovú múčku, pridáme med, vanilkový cukor a vajce. Vypracujeme
hladké nelepivé cesto. Z cesta odoberáme malé kúsky a vyvaľkáme a sformujeme
rožtek. Cesto môžeme tiež natlačiť do vymastených formičiek. Upečieme v rúre
vyhriatej na 170 ̊C. Pečieme asi 10 minút. Ak koláčiky pečieme vo formičkách,
ešte teplé ich vyklopíme. Hotové rožteky posypeme práškovým cukrom. Konce
rožtekov môžeme namáčať v rozpustenej čokoláde.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára