Budeme potrebovať:
- 350 g hladkej múky
- 120 g práškového cukru
- 250 g masla alebo Hery
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 žĺtky
Na krém:
- 1 ks Zlatý klas (45 g)
- 0,5 l mlieka
- 1 - 2 polievkové lyžice práškového cukru
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 250 g masla
Postup:
Do misy odvážime múku, cukor, maslo a pridáme vanilkový cukor a žĺtky. Vypracujeme nelepivé cesto, ktoré odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
Vychladené cesto plníme do vymastených formičiek na košíčky. Upečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov, pečieme asi 8 - 10 minút, košíčky nesmú zhnednúť. Vychladnuté košíčky naplníme vanilkovým krémom a vyzdobíme podľa fantázie.
Príprava krému:
Podľa návodu na balení Zlatého klasu uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Do vychladnutej kaše zapracujeme zmäknuté maslo. Maslo aj kaša musia mať izbovú teplotu, inak sa nám v kréme urobia hrčky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára