pondelok 15. apríla 2024

Minitrdelníčky



Budeme potrebovať:

  • 250 g polohrubej múky
  • 1 vajce (žĺtok oddelíme od bielka)
  • 65 g masla alebo Hery
  • 1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • štipku soli
  • 100 ml šľahačkovej smotany


Postup:

Do misky odvážime múku, pridáme štipku soli a kypriaci prášok. Všetko premiešame vareškou alebo lyžicou. Potom pridáme maslo, smotanu a žĺtok. Rukami vypracujeme hladké nelepivé cesto. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,35 cm. Radielkom alebo nožíkom nakrájame cesto na pásiky široké asi 2 cm. Cesto namotáme na maslom pomastené kovové trubičky, ktoré používame pri výrobe šamrolkov. Trdelníčky potrieme bielkom, vyvaľkáme ich v zmesi škoricového a vanilkového cukru, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 12 - 15 minút pri teplote 170 stupňov. 











Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára