Budeme potrebovať:
- 650 g hladkej múky
- 250 g práškového cukru
- 4 balíčky Zlatého klasu (jeden balíček má 40 g)
- 1 vajce
- 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku do pečiva
- 500 g stuženého tuku na pečenie (2 ks Hera alebo Palmarin)
Postup:
Do misy odvážime cukor, Heru alebo Palmarin a pridáme vajce. |
Všetko vymiesime šľahačom alebo robotom. |
Do vymiesenej maslovo-vajcovo-cukrovej zmesi pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a Zlatý klas. |
Vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme aspoň 1 hodinu odpočívať v chladničke. |
Pred pečením cesto vytiahneme z chladničky aspoň 15 minút vopred, aby trošku povolilo. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,3 - 0,4 cm a vykrajujeme rôzne tvary. |
Vždy vykrojíme dva rovnaké tvary. Jeden necháme celý. Stred druhého tvaru vykrojíme malou vykrajovačkou. |
Veľmi pekné sú srdiečka, môžeme použiť aj kruhy alebo kvietky. |
Koláčiky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. |
Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov. Pečieme 6 - 8 minút podľa rúry. Sledujeme. Koláčiky nesmú zhnednúť. |
Upečené koláčiky necháme vychladnúť. |
Na koláčik bez otvoru nanesieme džem ... |
... a zlepíme ho koláčikom s vykrojeným stredom. |
Nakoniec "mačacie oči" jemne posypeme práškovým cukrom. |
Dobrú chuť! |
P.S. Ak nemáme robot, jednoducho všetky suroviny vymiesime v miske. Nezabudnite, že tuk na pečenie musí byť trochu zmäknutý.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára