Budeme potrebovať:
- 225 g masla alebo Hery
- 190 g hnedého cukru
- 1 vajce
- 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu alebo 1 balíček vanilkového cukru
- 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku do pečiva
- štipku soli
- 350 g hladkej múky
Postup:
Do misky odvážime hnedý cukor, pridáme maslo, vajce a vanilkovú esenciu alebo vanilkový cukor. |
Mixérom všetko vyšľaháme do peny. |
Do vyšľahanej maslovo-cukrovej zmesi pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Rukami vypracujeme nelepivé cesto. |
Cesto zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočívať asi hodinu (môžeme aj cez noc). Ak nemáme čas, cesto hneď vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 0,6 cm. |
Z cesta vykrajujeme rôzne tvary. |
Všetky vykrojené koláčiky musia byť rovnako hrubé, aby sa rovnomerne upiekli. |
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 8 minút. Koláčiky by nemali zhnednúť. Po upečení sú mäkké, necháme ich chvíľku vychladnúť na plechu, aby sa nelámali. |
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára