štvrtok 10. januára 2019

Pizzáčiky

Cez Vianoce sme si sladkého pečiva a sladkostí vôbec užili neúrekom. Preto sa dnes Klub Vareška zmenil na minipizérku. Vyrobili sme si jednoduché domáce pizzové cesto, sformovali minipizze a obložili ich - ako inak - šunkou, kukuricou a syrom. A pizzáčiky boli na svete. Boli ...
Tak šup do práce, vyskúšajte ich aj vy! A z cesta si môžete pripraviť aj pizza štangle, cesto stačí nakrájať na pásiky, upiecť a potrieť olivovým olejom zmiešaným s cesnakom. 


PIZZÁČIKY

Budeme potrebovať:
§        600 g hladkej múky
§        1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
§        1 balíček sušeného droždia
§        ½ čajovej lyžičky kryštálového cukru
§        1 čajovú lyžičku soli
§        50 g bravčovej masti (alebo masla)
§        100 ml kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
§        250 ml vlažnej vody
§        2 polievkové lyžice olivového oleja

Postup:
Múku odvážime a zmiešame s kypriacim práškom. V múke urobíme jamku, vlejeme do nej vlažnú vodu, pridáme cukor a droždie. Chvíľu počkáme (1 – 2 minúty) a pridáme ďalšie suroviny: masť, smotanu, olivový olej a soľ.
Vymiesime hladké nelepivé cesto (ak sa cesto lepí, pridáme trochu múky). Cesto rozvaľkáme a vykrajujeme malé kolieska alebo z neho odoberáme malé kúsky, sformujeme do guľôčky, vyvaľkáme, potrieme kečupom, obložíme šunkou, olivami, kukuricou, šampiónmi (podľa chuti), posypeme postrúhaným syrom a oreganom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 ̊C asi 10 – 12 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára