Tak šup do práce, vyskúšajte ich aj vy! A z cesta si môžete pripraviť aj pizza štangle, cesto stačí nakrájať na pásiky, upiecť a potrieť olivovým olejom zmiešaným s cesnakom.
PIZZÁČIKY
Budeme
potrebovať:
§
600 g hladkej múky
§
1
balíček kypriaceho prášku do pečiva
§
1
balíček sušeného droždia
§
½
čajovej lyžičky kryštálového cukru
§
1
čajovú lyžičku soli
§
50 g bravčovej masti (alebo masla)
§
100
ml kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
§
250
ml vlažnej vody
§
2
polievkové lyžice olivového oleja
Postup:
Múku odvážime
a zmiešame s kypriacim práškom. V múke urobíme jamku, vlejeme do
nej vlažnú vodu, pridáme cukor a droždie. Chvíľu počkáme (1 – 2 minúty) a pridáme
ďalšie suroviny: masť, smotanu, olivový olej a soľ.
Vymiesime
hladké nelepivé cesto (ak sa cesto lepí, pridáme trochu múky). Cesto rozvaľkáme
a vykrajujeme malé kolieska alebo z neho odoberáme malé kúsky,
sformujeme do guľôčky, vyvaľkáme, potrieme kečupom, obložíme šunkou, olivami,
kukuricou, šampiónmi (podľa chuti), posypeme postrúhaným syrom a oreganom.
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 ̊C asi 10 – 12 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára