štvrtok 6. decembra 2018

Mäkké medovníčky


Pre poslušné detičky, Mikuláš má perníčky. Tak sme si ich upiekli aj na Vareške. Veď o pár dní sú tu Vianoce! 
Tieto medovníčky sú ihneď mäkké a keď si ich nepojete, vydržia až do Silvestra!

Mäkké medovníčky

Budeme potrebovať:
§        500 g hladkej múky
§        150 g práškového cukru
§        125 g masla
§        125 g medu
§        3 celé vajíčka
§        1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
§        1 čajovú lyžičku škorice
§        ½ čajovej lyžičky perníkového korenia

Postup:
Odvážime preosiatu múku a cukor, pridáme škoricu, perníkové korenie, sódu bikarbónu a premiešame. Do sypkej zmesi pridáme vajcia, maslo, med a vypracujeme hladké nelepivé cesto. Ak je cesto lepkavé, pridávame postupne múku. Cesto musí byť pevné, nesmie sa lepiť.
Hotové cesto zabalíme do igelitovej fólie a necháme v noci odpočívať v chladničke. Najlepšie je nechať ho oddychovať 2 – 3 dni. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme v horúcej rúre vyhriatej na 170 – 180 ̊C. Horúce upečené medovníčky potierame rozšľahaným vajíčkom.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára