Pre
poslušné detičky, Mikuláš má perníčky. Tak sme si ich upiekli aj na Vareške. Veď
o pár dní sú tu Vianoce!
Tieto medovníčky sú ihneď mäkké a keď si ich nepojete, vydržia až do Silvestra!
Mäkké medovníčky
Budeme
potrebovať:
§
500 g hladkej múky
§
150 g práškového cukru
§
125 g masla
§
125 g medu
§
3
celé vajíčka
§
1
čajovú lyžičku sódy bikarbóny
§
1
čajovú lyžičku škorice
§
½
čajovej lyžičky perníkového korenia
Postup:
Odvážime
preosiatu múku a cukor, pridáme škoricu, perníkové korenie, sódu bikarbónu
a premiešame. Do sypkej zmesi pridáme vajcia, maslo, med a vypracujeme
hladké nelepivé cesto. Ak je cesto lepkavé, pridávame postupne múku. Cesto musí
byť pevné, nesmie sa lepiť.
Hotové
cesto zabalíme do igelitovej fólie a necháme v noci odpočívať v chladničke.
Najlepšie je nechať ho oddychovať 2 – 3 dni. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na
hrúbku 0,5 cm
a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme v horúcej rúre vyhriatej na 170 –
180 ̊C. Horúce upečené medovníčky potierame rozšľahaným vajíčkom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára