piatok 21. októbra 2022

Smotanové pagáčiky

 Budeme potrebovať:

  • 250 g hladkej múky
  • 1/2 Palmarinu 
  • 125 ml šľahačkovej smotany
  • 1 čajovú lyžičku soli
  • 1 žĺtok
  • vajčíko na potieranie
  • semienka na posypanie
Postup:
Do misky odvážime múku, pridáme smotanu, studený Palmarin, soľ a žĺtok. Vypracujeme nelepivé cesto. Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm, poprekladáme, znova vyvaľkáme na hrúbku 1 - 1,5 cm a vykrajujeme kolieska alebo iné tvary. Pagáčiky rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vajíčkom, posypeme semienkami a upečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Pečieme 10 - 12 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára