nedeľa 24. januára 2021

Pomarančový džem

 Budeme potrebovať:

  • 2 kg pomarančov (z toho aspoň 3 kusy v BIO kvalite)
  • 1 veľký BIO citrón
  • 1 kg cukru
  • 2 ks Džemko alebo Gelfix



Postup:
Pomaranče olúpeme, nakrájame.
Na 3 - 4 pomarančoch a citróne necháme šupku.


Ovocie pomelieme alebo rozmixujeme.

Začneme zohrievať na miernej teplote.



Z kila cukru odoberieme 4 polievkové lyžice
a v miske ich zmiešame s Gelfixom alebo Džemkom.

Gelfix zmiešaný s 4 lyžicami cukru pridáme k rozmixovanému ovociu.

Dobre premiešame.

Za stáleho miešania privedieme k varu.
Na povrchu sa musia začať objavovať bublinky. 

Pridáme zvyšok cukru a dobre premiešame.

Za stáleho miešania varíme asi 15 minút.


Hotový džem nalejeme do pohárikov.

Poháriky postavíme "hore dnom" asi na 5 - 6 minút,
aby chytilo viečko.














Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára